Bramborový paprikáš
Bramborový guláš z brambor a leča ozdobený čerstvým pórkem.
- 15m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory pozdní | 1 000 g |
cibule | 2 kusy |
zeleninové lečo sterilované | 250 g |
rostlinná smetana | 100 g |
olej řepkový | 3 lžíce |
hladká mouka pšeničná | 2 lžíce |
bobkový list celý sušený | 1 kus |
paprika sladká mletá | 1 lžíce |
paprika pálivá mletá | 0,3 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pórek | 0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti papriku, osmahneme, vložíme plátky brambor a bobkový list, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka (pozor: ke konci nepřidávat vody příliš, jelikož omáčka by měla být ve finále hustá). Pak přidáme překapané lečo, zalijeme rostlinnou smetanou rozmíchanou s moukou a dohotovíme. Jednotlivé porce posypeme na tenká kolečka nakrájeným pórkem (či nudličkami) a podáváme s chlebem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů