Bramborový paprikáš

Soucitně.cz

Bramborový guláš z brambor a leča ozdobený čerstvým pórkem.

Bramborový paprikáš

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
brambory pozdní 1 000 g
cibule 2 kusy
zeleninové lečo sterilované 250 g
rostlinná smetana 100 g
olej řepkový 3 lžíce
hladká mouka pšeničná 2 lžíce
bobkový list celý sušený 1 kus
paprika sladká mletá 1 lžíce
paprika pálivá mletá 0,3 lžíce
sůl 1 lžička
pórek 0,5 kusu

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Na rozehřátém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti papriku, osmahneme, vložíme plátky brambor a bobkový list, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme skoro doměkka (pozor: ke konci nepřidávat vody příliš, jelikož omáčka by měla být ve finále hustá). Pak přidáme překapané lečo, zalijeme rostlinnou smetanou rozmíchanou s moukou a dohotovíme. Jednotlivé porce posypeme na tenká kolečka nakrájeným pórkem (či nudličkami) a podáváme s chlebem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů