BRAMBOROVO-DÝŇOVÉ NOKY

Danula

Skvělá sezonní příloha, jako oběd tady: www.bramborovo-dynove-noky-se-zelim-a-uzenym

BRAMBOROVO-DÝŇOVÉ NOKY

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
brambory vařené ve slupce 500 g
dýně Hokkaido 300 g
sůl 1 lžička
vajíčka 1 kus
polohrubá mouka 200 g

Postup přípravy

  1. Dýni omýt, odstranit semínka, neloupat!!!, slupka obsahuje nejvíce vitamínů a tepelnou úpravou změkne. Nakrájet na proužky cca o síle 2cm, naklást na plech s pečícím papírem, osolit a pokapat olivovým olejem. Péct v troubě doměkka, trvá to dle síly plátků plus-mínus asi 30 minut. Ještě teplé rozmixovat.

  2. Brambory nastrouhat najemno, přidat dýňové pyré, vejce, sůl a mouku a z přiměřěně hustého těsta tvořit nočky, které se vaří v osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Já vždy zkusím nejdříve vařit jeden zkušební noček, kdyby bylo potřeba těsto zahustit. Poté vyválím dlouhé válečky a ty krájím nožem na hojně pomoučené pracovní desce.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů