BRAMBOROVO-DÝŇOVÉ NOKY
Skvělá sezonní příloha, jako oběd tady: www.bramborovo-dynove-noky-se-zelim-a-uzenym
- 40m
- 3 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory vařené ve slupce | 500 g |
dýně Hokkaido | 300 g |
sůl | 1 lžička |
vajíčka | 1 kus |
polohrubá mouka | 200 g |
Postup přípravy
-
Dýni omýt, odstranit semínka, neloupat!!!, slupka obsahuje nejvíce vitamínů a tepelnou úpravou změkne. Nakrájet na proužky cca o síle 2cm, naklást na plech s pečícím papírem, osolit a pokapat olivovým olejem. Péct v troubě doměkka, trvá to dle síly plátků plus-mínus asi 30 minut. Ještě teplé rozmixovat.
-
Brambory nastrouhat najemno, přidat dýňové pyré, vejce, sůl a mouku a z přiměřěně hustého těsta tvořit nočky, které se vaří v osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Já vždy zkusím nejdříve vařit jeden zkušební noček, kdyby bylo potřeba těsto zahustit. Poté vyválím dlouhé válečky a ty krájím nožem na hojně pomoučené pracovní desce.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů