BRAMBOROVÉ GNOCCHI SE ŠPENÁTEM A KUŘECÍM MASEM

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

BRAMBOROVÉ GNOCCHI SE ŠPENÁTEM A KUŘECÍM MASEM

Špenátu u nás není nikdy dost. Ať ho uvařím v kastrůlku nebo v megahrnci, pokaždé se o něj perou. Mohli by ho jíst klidně ob den, takže jen musím trošku měnit vzhled, aby to neměli pořád stejné.

Postup přípravy

  1. Na oleji necháme zezlátnout nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a zarestujeme.

  2. Do hrnce poté vsypeme omyté listy špenátu (předtím můžeme velké listy nasekat), přidáme česnek, kari, pepř a rozdrobíme bujónovou kostku, lehce podlijeme vodou a dusíme asi 15-20 minut pod pokličkou, občas promícháme. Poté zalijeme smetanou a za občasného míchání necháme směs zhoustnout.

  3. Mezitím si v osolené vodě uvaříme podle návodu bramborové noky, když vyplavou, scedíme a propláchneme studenou vodou.

    Do hotové omáčky vsypeme noky a necháme prohřát, dochutíme solí a pepřem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte