BRAMBOROVÉ GNOCCHI SE ŠPENÁTEM A KUŘECÍM MASEM

Danula

Špenátu u nás není nikdy dost. Ať ho uvařím v kastrůlku nebo v megahrnci, pokaždé se o něj perou. Mohli by ho jíst klidně ob den, takže jen musím trošku měnit vzhled, aby to neměli pořád stejné.

BRAMBOROVÉ GNOCCHI SE ŠPENÁTEM A KUŘECÍM MASEM

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehenní řízek 600 g
špenát, čerstvé listy 500 g
cibule 1 kus
česnek stroužky 3 kusy
smetana ke šlehání, šlehačka 300 ml
bujón drůbeží, kuřecí 1 kus
kořenicí směs kari, jemné 1 lžička
pepř černý mletý 0,5 lžičky
sůl 1 špetka
olej řepkový 1 lžíce
noky, gnochi 1 000 g
sůl 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Na oleji necháme zezlátnout nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso a zarestujeme.

  2. Do hrnce poté vsypeme omyté listy špenátu (předtím můžeme velké listy nasekat), přidáme česnek, kari, pepř a rozdrobíme bujónovou kostku, lehce podlijeme vodou a dusíme asi 15-20 minut pod pokličkou, občas promícháme. Poté zalijeme smetanou a za občasného míchání necháme směs zhoustnout.

  3. Mezitím si v osolené vodě uvaříme podle návodu bramborové noky, když vyplavou, scedíme a propláchneme studenou vodou. Do hotové omáčky vsypeme noky a necháme prohřát, dochutíme solí a pepřem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů