Bramborák - výborný a bez lepku

Oli

Na chuti nepoznáte, že je použita jiná mouka než pšeničná, ale střeva vám poděkují :). Zejména budete-li servírovat s domácím kysaným zelím jako já :)

Bramborák - výborný a bez lepku

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
brambory konzumní pozdní 8 kusů
vajíčka 1 kus
mouka pohanková hladká 1 lžíce
strouhanka kukuřičná 2 lžíce
česnek stroužky 4 kusy
majoránka sušená drhnutá 1 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
kmín drcený 1 lžička
vepřové sádlo 8 lžic
kysané bílé zelí 500 g
cibule 1 kus
cukr moučka 1 lžička

Postup přípravy

  1. Polovinu oškrábaných brambor strouhám nahrubo, druhou najemno. Přidám ostatní suroviny, příp. doředím mlékem či zahustím moukou - dle brambor.

  2. Na velké nepřilnavé pánvi na sádle (oleji) osmažím dokřupava.

  3. Servíruji se salátem z domácího kysaného zelí. Obyčejné, výborné, levné a docela zdravé jídlo...

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů