Bramborák - výborný a bez lepku
Na chuti nepoznáte, že je použita jiná mouka než pšeničná, ale střeva vám poděkují :). Zejména budete-li servírovat s domácím kysaným zelím jako já :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
brambory konzumní pozdní | 8 kusů |
vajíčka | 1 kus |
mouka pohanková hladká | 1 lžíce |
strouhanka kukuřičná | 2 lžíce |
česnek stroužky | 4 kusy |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kmín drcený | 1 lžička |
vepřové sádlo | 8 lžic |
kysané bílé zelí | 500 g |
cibule | 1 kus |
cukr moučka | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Polovinu oškrábaných brambor strouhám nahrubo, druhou najemno. Přidám ostatní suroviny, příp. doředím mlékem či zahustím moukou - dle brambor.
-
Na velké nepřilnavé pánvi na sádle (oleji) osmažím dokřupava.
-
Servíruji se salátem z domácího kysaného zelí. Obyčejné, výborné, levné a docela zdravé jídlo...
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů