Bramboračka s houbami
Bramboračka je snad největší česká polévková klasika. A když do ní přidáte ještě pár sušených hub, nejlépe těch, která jste nasbírali v létě, budete se oblizovat až za ušima.
- 40m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 1 kus |
petržel kořenová | 1 kus |
mrkev | 1 kus |
cibule bílá | 1 kus |
máslo čerstvé | 3 lžíce |
hladká mouka pšeničná | 5 lžic |
vývar zeleninový domácí | 1 litr |
voda horká | 1 ml |
brambory pozdní | 4 kusy |
houby sušené, směs | 2 hrsti |
klobása | 1 kus |
pepř černý | 1 špetka |
šafrán | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
bobkový list celý sušený | 1 kus |
Postup přípravy
-
Máslo dejte do většího hrnce a rozpusťte. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a míchejte dokud cibulka nezhnědne. Potom přidejte mouku a míchejte. Udělejte zlatavou jíšku. Postupně zalijte horkou vodou a metličkou dobře rozmíchejte. Přilijte vývar a přidejte nakrájenou zeleninu. Vařte na mírném plameni dokud zelenina a brambory nezměknou. Houby zalijte v mističce horkou vodou a nechte 20 minut stát. Potom vodu slijte, houby lehce pokrájejte a přidejte do polévky. Potom přidjete na kolečka nakrájenou klobásu a dochuťte kořením.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů