Bramboračka s houbami

Kitchen Affair

Bramboračka je snad největší česká polévková klasika. A když do ní přidáte ještě pár sušených hub, nejlépe těch, která jste nasbírali v létě, budete se oblizovat až za ušima.

Bramboračka s houbami

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
celer 1 kus
petržel kořenová 1 kus
mrkev 1 kus
cibule bílá 1 kus
máslo čerstvé 3 lžíce
hladká mouka pšeničná 5 lžic
vývar zeleninový domácí 1 litr
voda horká 1 ml
brambory pozdní 4 kusy
houby sušené, směs 2 hrsti
klobása 1 kus
pepř černý 1 špetka
šafrán 1 lžička
sůl 1 špetka
bobkový list celý sušený 1 kus

Postup přípravy

  1. Máslo dejte do většího hrnce a rozpusťte. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a míchejte dokud cibulka nezhnědne. Potom přidejte mouku a míchejte. Udělejte zlatavou jíšku. Postupně zalijte horkou vodou a metličkou dobře rozmíchejte. Přilijte vývar a přidejte nakrájenou zeleninu. Vařte na mírném plameni dokud zelenina a brambory nezměknou. Houby zalijte v mističce horkou vodou a nechte 20 minut stát. Potom vodu slijte, houby lehce pokrájejte a přidejte do polévky. Potom přidjete na kolečka nakrájenou klobásu a dochuťte kořením.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů