Bramboračka

To je Bašta

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Bramboračka

Bramboračka je česká klasika.

Takhle jí dělám já :-)

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte třetinu másla a nechte na něm zesklovatět jednu velkou cibuli nakrájenou nahrubo.

    Přidejte dvě lžíce hladké mouky a udělejte jíšku.

  2. Zalijte jedním litrem vroucího zeleninového vývaru, přidejte šálek namočených sušených hub a hrst bulguru (místo bulguru můžete použít kroupy, ale déle se vaří).

    Osolte a opepřete a vařte asi deset minut.

  3. 4 velké brambory nakrájejte na kostičky a vsypte do hrnce.

    Přidejte 4 nastrouhané stroužky českého česneku, jednu nahrubo nastrouhanou mrkev a kousek nastrouhaného celeru, lžičku majoránky a vařte do změknutí brambor a bulguru.

    Před koncem vaření přidejte ještě hrst nasekané hladkolisté petržele.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte