Božská Chiquita

Barbora Tinglová

Tak jsem přemýšlela a vymýšlela, až jsem si vymyslela tento dezertík. No, všichni se olizovali, až za ušima :D

Božská Chiquita

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 3 kusy
cukr moučka 100 g
olej řepkový 75 ml
mléko polotučné 1,5% tuku 75 ml
hladká mouka pšeničná 150 g
kypřící prášek do pečiva 0,5 kusu
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce
smetana ke šlehání, šlehačka 600 g
ztužovač šlehačky 180 g
voda vlažná 200 ml
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
čokoláda hořká na vaření 200 g

Postup přípravy

  1. Nejprve vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny. Následně přidáme ostatní suroviny a šleháme. Polovinu můžeme obarvit kakaem. Pečeme v kulaté formě průměru 26cm, ve vyhřáté troubě na 180st. do zlatova. Nechám vychladnout.

  2. Směs jsem si nejdříve metličkou vymíchala s vodou. Šlehačky ušleháme do konzistence jogurtu a když máme hotovo, zašlehám do nich připravnou směs. Nalejeme na vychladlý korpus a nechám minimálně hodinu ztuhnout v lednici. Když je krém ztuhlý, připravíme si čoko polevu.

  3. Poleva - absolutně nejlepší, kdo ještě nevyzkoušel, o hodně přišel :D Smetanu v kastrůlku necháme přejít varem a poté do ní nalámeme a za stálého míchání rozpouštíme čokoládu. Polevu nalejeme na dezert a ten necháme chladit v lednici nejlépe do druhého dne.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů