Božská Chiquita
Tak jsem přemýšlela a vymýšlela, až jsem si vymyslela tento dezertík. No, všichni se olizovali, až za ušima :D
- 2h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 3 kusy |
cukr moučka | 100 g |
olej řepkový | 75 ml |
mléko polotučné 1,5% tuku | 75 ml |
hladká mouka pšeničná | 150 g |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 kusu |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka | 600 g |
ztužovač šlehačky | 180 g |
voda vlažná | 200 ml |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
čokoláda hořká na vaření | 200 g |
Postup přípravy
-
Nejprve vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny. Následně přidáme ostatní suroviny a šleháme. Polovinu můžeme obarvit kakaem. Pečeme v kulaté formě průměru 26cm, ve vyhřáté troubě na 180st. do zlatova. Nechám vychladnout.
-
Směs jsem si nejdříve metličkou vymíchala s vodou. Šlehačky ušleháme do konzistence jogurtu a když máme hotovo, zašlehám do nich připravnou směs. Nalejeme na vychladlý korpus a nechám minimálně hodinu ztuhnout v lednici. Když je krém ztuhlý, připravíme si čoko polevu.
-
Poleva - absolutně nejlepší, kdo ještě nevyzkoušel, o hodně přišel :D Smetanu v kastrůlku necháme přejít varem a poté do ní nalámeme a za stálého míchání rozpouštíme čokoládu. Polevu nalejeme na dezert a ten necháme chladit v lednici nejlépe do druhého dne.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů