Božská Chiquita

Barbora Tinglová

Božská Chiquita

Tak jsem přemýšlela a vymýšlela, až jsem si vymyslela tento dezertík. No, všichni se olizovali, až za ušima :D

Postup přípravy

  1. Nejprve vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny. Následně přidáme ostatní suroviny a šleháme. Polovinu můžeme obarvit kakaem. Pečeme v kulaté formě průměru 26cm, ve vyhřáté troubě na 180st. do zlatova. Nechám vychladnout.

  2. Směs jsem si nejdříve metličkou vymíchala s vodou. Šlehačky ušleháme do konzistence jogurtu a když máme hotovo, zašlehám do nich připravnou směs. Nalejeme na vychladlý korpus a nechám minimálně hodinu ztuhnout v lednici. Když je krém ztuhlý, připravíme si čoko polevu.

  3. Poleva - absolutně nejlepší, kdo ještě nevyzkoušel, o hodně přišel :D

    Smetanu v kastrůlku necháme přejít varem a poté do ní nalámeme a za stálého míchání rozpouštíme čokoládu.

    Polevu nalejeme na dezert a ten necháme chladit v lednici nejlépe do druhého dne.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte