BOUNTY ŘEZY

waytohealth

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

BOUNTY ŘEZY

Zdravá varianta bounty bez mouky a cukru. S křupavou čokoládou na povrchu!!!

Postup přípravy

  1. Nejprve si oddělíme bílky a žloutky. Do žloutků vmícháme goldessu, sladidlo a kakao (kakaa můžete dát i víc, ale mně zrovna došlo). Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh a vmícháme ho jemně po částech do zbytku těsta. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 160 stupňů cca 15 minut.

  2. Mezitím si připravíme kokosovou náplň. Kokos rozmixujeme na moučku. Kokosové mléko dáme do kastrůlku a na mírném plamínku rozehřejeme s olejem. Až se spojí v jednu hmotu, přimícháme rozmixovaný kokos. Když korpus vychladne, nalijeme na něj kokosovou směs. Ta by měla být krémová. Pokud není, přidejte kokos nebo mléko dle potřeby. Poté dáme do lednice ztuhnout - ideálně přes noc.

  3. Na polevu si rozehřejeme ve vodní lázni kokosový olej a čokoládu. Až ji budete nalévat na těsto, rychle roztírejete, protože čokoláda na studeném rychle tuhne. Pak dáme do lednice.

  4. Kvalita kokosu je důležitá - je dost možné, že s klasickým ze supermarketu se to nemusí provést:/ Velikost formy: 20x30 cm.

    Kvalita kokosu je důležitá - je dost možné, že s klasickým ze supermarketu se to nemusí provést:/ Velikost formy: 20x30 cm.
    Kvalita kokosu je důležitá - je dost možné, že s klasickým ze supermarketu se to nemusí provést:/ Velikost formy: 20x30 cm.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte