Borůvkový dort s bílou čokoládou

By Katiie

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Borůvkový dort s bílou čokoládou

Postup přípravy

  1. Bílky vyšlehej zvlášť a žloutky smíchej s ostatními ingrediencemi. Poté opatrně přimíchej tuhý sníh z bílků. Peč na pečícím papíru cca 25-30 minut na 170 stupňů (podle tvojí zkušenosti s troubou). Těsto nesmí být uplně vysušené!

  2. Tyčovým mixerem rozmixuj sýr cottage s tvarohem, přidej protein, kokosový olej a popřípadě sladidlo.Krém si rozděl na dvě poloviny. Tu jednu namaž na vychladlé těsto a dej na chvilku do lednice. Druhou část nech při pokojové teplotě.

  3. Smíchej jogurt, sladidlo a borůvky a tyčovým mixerem rozmixuj. Nakonec přilij agar. Tuto směs OPATRNĚ nalij na dort a dej opět do lednice ztuhnout.Do druhé poloviny bílého krému jsem přidala také trochu agaru a celou směs opět OPATRNĚ nalila na dort. Dej do lednice alespoň na 6 hodin.

  4. Pozn.: Je opravdu nutné mít trpělivost a nechat všechny vrstvy postupně ztuhnout v lednici aby se vám krémy neslily dohromady.Pozn.2: Agar do krému nalij až těsně před tím, než budeš celou směs dávat na dort, jinak ti krém ztuhne ještě v misce. Samostatný ztuhlý agar v kastrolku totiž můžeš znovu rozehrát, ale v krému už ne!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte