Borůvkový dort

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Borůvkový dort

Borůvkový dort oceníte především v horkých letních dnech. Osvěžení v podobě klasických lesních borůvek nebo i velkých kanadských je pro toto roční období ideální.

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme korpus. V misce ušleháme 2 vajíčka spolu s 5 ti lžícemi cukru a 5 ti lžícemi teplé vody. Přidáme 100g měkkého tvarohu, hrnek rýžové mouky, hrnek kokosu a dvě lžičky kypřicího prášku a prošleháme. Těsto nalijeme do dortové formy a dáme přibližně na 20 minut na 180 °C do trouby péct.

  2. Hrnek a půl borůvek nasypeme do misky, rozmixujeme je a poté přidáme 600g tvarohu a 5 lžic cukru (nebo medu). Nakonec do tvarohové hmoty zašleháme horký agar (2,5 lžičky práškového agaru rozmícháme ve 3 lžicích vody, přivedeme k varu a minutu povaříme).

  3. Tvarohovou hmotu namažeme na zchladlý korpus, ozdobíme borůvkami a kešu oříšky a dáme ztuhnout do lednice.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte