Několik surovin, jednoduchý postup, perfektní výsledek. A spousta bílkovin. Není víc co dodat. Zmrzlina při tání nemá tendence téct, skvěle se hodí jako náplň do palačinek, například mozzarellových nebo vaječných.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
z chemicky neošetřeného plodu 2 lžičky |
2 lžičky |
nebo med (ten ale ne při cukrovce) 2 lžičky |
2 lžičky |
250 g |
250 g |
Postup přípravy
-
Do výkonného mixéru vložte zmrzlé borůvky, citrónovou kůru a šťávu, sladidlo a tvaroh. Vše dohromady co nejvíc dohladka rozmixujte a ihned podávejte. Co nesníte, zamrazte ve formičkách na nanuky.
Makronutrienty
53%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 375 kJ | 1 015 kJ |
Kalorická hodnota | 89,6 kcal | 242 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,8 g
2,08 g |
29,3 g
5,64 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,08 SVJ | 2,93 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,27 g
0,693 g |
3,44 g
1,88 g |
Bílkoviny | 8,19 g | 22,2 g |
Sůl | 0,053 g | 0,144 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů