Borůvkovo-citrónová tvarohová zmrzlina
Několik surovin, jednoduchý postup, perfektní výsledek. A spousta bílkovin. Není víc co dodat. Zmrzlina při tání nemá tendence téct, skvěle se hodí jako náplň do palačinek, například mozzarellových nebo vaječných.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Evropská
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Párty pro děti
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mražené borůvky | 250 g |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
citrónová kůra | 2 lžičky |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
tvaroh měkký, kostka | 250 g |
Postup přípravy
-
Do výkonného mixéru vložte zmrzlé borůvky, citrónovou kůru a šťávu, sladidlo a tvaroh. Vše dohromady co nejvíc dohladka rozmixujte a ihned podávejte. Co nesníte, zamrazte ve formičkách na nanuky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů