Borůvkové řezy s jogurtem

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Borůvkové řezy s jogurtem

Postup přípravy

  1. Těsto: Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mouku a prášek a ještě pár minut šleháme. Potom upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.

  2. Náplň: Borůvky necháme mírně rozmrazit, pak rozmixujeme. Dolijeme vodu do celkového objemu ¾ l.

    Trochu vody odlijeme stranou a rozmícháme v ní oba pudinkové prášky. Borůvky uvedeme do varu a

    přimícháme pudink. Vaříme do zhoustnutí. Osladíme podle chuti a ještě horké nalijeme na upečený plát těsta. Necháme vychladnout.

  3. Zeesan rozmícháme s vodou a hned přišleháme do jogurtu. Osladíme podle chuti a naneseme na vychladlou borůvkovou náplň. Necháme v lednici ztuhnout nejlépe do rána. Potom nakrájíme a dozdobíme podle vlastní fantazie.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte