Boršč

VegVeronika

Ahoj copak rádi jíte v tomto ročním období? Já jedu hlavně na polévkách a tak jsem si uvařila Boršč a asi jsem se zamilovala. :)

Boršč

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
červená řepa 2 kusy
mrkev 1 kus
brambory konzumní pozdní 5 kusů
kysané bílé zelí 250 g
rajský protlak 190 g
olej řepkový 2 lžíce
cibule 1 kus
česnek stroužky 4 kusy
sůl 1 lžíce
pepř černý mletý 1 lžička
majoránka sušená drhnutá 1 lžíce
cukr krystal 1 lžička
kmín drcený 1 lžička
bobkový list celý sušený 3 kusy
nové koření 3 kuličky
vývar zeleninový domácí 1 litr

Postup přípravy

  1. Na oleji usmažíme cibuli do zlatova, přidáme rajský protlak a na hrubo nastrouhanou řepu a mrkev. Zalijeme zeleninovým vývarem. přidáme bobkový list, kmín a nové koření. vaříme 20 minut, pak přidáme vymačkané kysané zelí a vaříme zhruba ještě hodinu, než zelenina změkne. Brambory nakrájíme na kostky a bud je uvaříte zvlášť a nebo přihodíte rovnou do polévky uvařit. Potom dochutíme česnekem, solí, pepřem, troškou cukru a majoránkou. a je hotovo. :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů