Boršč - rychlý a skvělý bez masa

Oli

Je opravdu rychlý, opravdu skvělý a vegetariánský :). Vypadá složitě/moc surovin, ale je hotový do půl hodinky.

Boršč - rychlý a skvělý bez masa

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
olej řepkový 2 lžíce
cibule 2 kusy
česnek stroužky 2 kusy
mrkev 1 kus
petržel kořenová 1 kus
brambory konzumní pozdní 3 kusy
červená řepa, předvařená 300 g
zázvor, čerstvý kořen 2 cm
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
rajský protlak 2 lžíce
voda vlažná 2 hrnky
fazole červené ve slaném nálevu sterilované 400 g
fazole bílé sterilované 400 g
cukr krystal 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou mrkev a petržel na půlkolečka, nasekaný česnek a krátce orestujeme. Zalijeme vodou (já měla vývar z brambor), přidáme na kostičky nakrájené brambory a necháme dusit asi 10 minut.

  2. Přidáme sůl, pepř, nastrouhaný zázvor, protlak. Vložíme na proužky nakrájenou předvařenou červenou řepu-kupuji běžně v obchodě asi 500g/20,-Kč a je výborná. Dolijeme vývar a dodusíme doměkka.

  3. Ochutnáme a dosladíme, příp.zředíme a přidáme propláchnuté oboje fazole. Volila jsem červené i bílé kvůli barvě :). Vypneme a necháme chvíli prohřát a prolnout chutě.

  4. Podáváme jen tak, je velmi hutný a sytý, plný bílkovin :). Možno ozdobit zakysanou smetanou, já nedávala. Dělala jsem poprvé (brnkla mi do oka červená řepa v ledničce) a rozhodně ne naposledy, zkuste !

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů