Je opravdu rychlý, opravdu skvělý a vegetariánský :).
Vypadá složitě/moc surovin, ale je hotový do půl hodinky.
- 25m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Boršč | |
---|---|
2 lžíce |
2 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
300 g |
300 g |
2 cm |
2 cm |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 hrnky |
2 hrnky |
fazole červené ve slaném nálevu sterilované 400 g |
400 g |
400 g |
400 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou mrkev a petržel na půlkolečka, nasekaný česnek a krátce orestujeme. Zalijeme vodou (já měla vývar z brambor), přidáme na kostičky nakrájené brambory a necháme dusit asi 10 minut.
-
Přidáme sůl, pepř, nastrouhaný zázvor, protlak.
Vložíme na proužky nakrájenou předvařenou červenou řepu-kupuji běžně v obchodě asi 500g/20,-Kč a je výborná.
Dolijeme vývar a dodusíme doměkka.
-
Ochutnáme a dosladíme, příp.zředíme a přidáme propláchnuté oboje fazole. Volila jsem červené i bílé kvůli barvě :).
Vypneme a necháme chvíli prohřát a prolnout chutě.
-
Podáváme jen tak, je velmi hutný a sytý, plný bílkovin :). Možno ozdobit zakysanou smetanou, já nedávala.
Dělala jsem poprvé (brnkla mi do oka červená řepa v ledničce) a rozhodně ne naposledy, zkuste !
Makronutrienty
71%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 334 kJ | 1 280 kJ |
Kalorická hodnota | 79,8 kcal | 306 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,6 g
2,29 g |
48,1 g
8,79 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,26 SVJ | 4,81 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,9 g
0,085 g |
7,28 g
0,326 g |
Bílkoviny | 3,28 g | 12,6 g |
Sůl | 0,813 g | 3,12 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů