Je to nízkosacharidová pecka. Dovedla bych si v tom představit osmahnuté maso na nudličky. Tak to zase příště.
- 15m
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
6 kusů |
6 kusů |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
sýr parmazánového typu, strouhaný 30 g |
30 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
2 cukety jsem vydlabala ze semínek, nastrouhala na hrubém struhadle, nasolila a nechala vypotit. Mezitím jsem nadrobno nakrájela menší červenou cibuli, 6 stroužků česneku a 2 chilli papričky.
-
Cuketu jsem propláchla vodou a pořádně vymačkala přes utěrku. Na oliváči nejdříve osmahnout cibulku, pak přidat česnek s chilli a ještě chvilku osmahnout. Do toho vysypat cuketu a opékat pár minut.
-
Vypnout a ještě do teplé směsi zamíchat Grana Padano - asi 3 velké lžíce. Promíchat, nechat zchladnout a přidat lžíci majonézy a petrželku.
Makronutrienty
45%
31%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 217 kJ | 201 kJ |
Kalorická hodnota | 51,9 kcal | 48,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,04 g
0,859 g |
4,68 g
0,798 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,504 SVJ | 0,468 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,66 g
0,668 g |
2,47 g
0,62 g |
Bílkoviny | 3,44 g | 3,19 g |
Sůl | 0,712 g | 0,661 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů