
Vaří se dlouho, ale výsledek za to stojí.
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ragú | |
---|---|
250 g |
250 g |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 200 g |
200 g |
4 kusy |
4 kusy |
1 stonek |
1 stonek |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
2 snítky |
2 snítky |
2 snítky |
2 snítky |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
300 ml |
300 ml |
Postup přípravy
-
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobno nebo nastrouháme. Přidáme maso, koření, rajčata a trochu podlijeme vývarem.
Dusíme. Čím déle, tím je ragú chutnější.
Servírujeme s těstovinami.
Makronutrienty
32%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 353 kJ | 906 kJ |
Kalorická hodnota | 84,4 kcal | 217 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,25 g
2,28 g |
13,5 g
5,86 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,525 SVJ | 1,35 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,41 g
2,34 g |
11,3 g
6 g |
Bílkoviny | 6,69 g | 17,2 g |
Sůl | 0,971 g | 2,49 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů