Boloňské ragú
Vaří se dlouho, ale výsledek za to stojí.
- 1h
- 3 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Párty
- Primal
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí mleté maso | 250 g |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená | 200 g |
česnek stroužky | 4 kusy |
celer řapíkatý | 1 stonek |
mrkev | 2 kusy |
cibule | 1 kus |
tymián čerstvý | 2 snítky |
bazalka čerstvá | 2 snítky |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
vývar z kostí domácí | 300 ml |
Postup přípravy
-
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobno nebo nastrouháme. Přidáme maso, koření, rajčata a trochu podlijeme vývarem. Dusíme. Čím déle, tím je ragú chutnější. Servírujeme s těstovinami.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů