Boloňské ragú - LC
Skvělé voňavé italské jídlo, jako příloha může být květáková či celerová "rýže", cudle, kedlubnové "brambory, pyré či kaše...a máte výtečný nízkosacharidový oběd.
- 1h:10m
- 4 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Párty
- Primal
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 1 kus |
mrkev | 1 kus |
celer řapíkatý | 2 stonky |
slanina anglická | 100 g |
olivový olej panenský | 3 lžíce |
hovězí mleté maso | 400 g |
rajský protlak | 2 lžíce |
víno červené jakostní | 200 ml |
rajčata sterilovaná | 250 g |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
oregano, dobromysl sušená | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Na oleji orstujeme anglickou na ostičky nakrájenou, přidáme kostičky zeleniny. Krátce vše orestujeme.
-
Přidáme mleté maso a opečeme. Do směsi zarestujeme protlak. Přilijeme víno a mícháme, dokud se neodpaří alkohol.
-
Nakonec přidáme rajčata, koření a sůl. Ragú dusíme asi hodinu, občas promícháme. Pokud chceme řidší konzistenci, přidáme domácí vývar.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů