Boloňské ragú - LC

LucaUca

Skvělé voňavé italské jídlo, jako příloha může být květáková či celerová "rýže", cudle, kedlubnové "brambory, pyré či kaše...a máte výtečný nízkosacharidový oběd.

Boloňské ragú - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
cibule 1 kus
mrkev 1 kus
celer řapíkatý 2 stonky
slanina anglická 100 g
olivový olej panenský 3 lžíce
hovězí mleté maso 400 g
rajský protlak 2 lžíce
víno červené jakostní 200 ml
rajčata sterilovaná 250 g
bobkový list celý sušený 3 kusy
oregano, dobromysl sušená 1 špetka
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Na oleji orstujeme anglickou na ostičky nakrájenou, přidáme kostičky zeleniny. Krátce vše orestujeme.

  2. Přidáme mleté maso a opečeme. Do směsi zarestujeme protlak. Přilijeme víno a mícháme, dokud se neodpaří alkohol.

  3. Nakonec přidáme rajčata, koření a sůl. Ragú dusíme asi hodinu, občas promícháme. Pokud chceme řidší konzistenci, přidáme domácí vývar.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů