Boloňské ragú a hrášková kaše

Lenny73

Jednoduché lowcarb jídlo, syté a barevné :) Krásný 🌞 den a budu ráda za sledování i zde: @hrisny_lowcarb https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

Boloňské ragú a hrášková kaše

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
maso mleté 600 g
cibule 1 kus
česnek stroužky 3 kusy
mrkev 2 kusy
víno červené jakostní 100 ml
rajský protlak 100 g
bazalka čerstvá 2 snítky
olivový olej 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
hrášek mražený 500 g
sůl 2 špetky
máslo čerstvé 1 lžička

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujeme cibuli a česnek dozlatova, poté i maso, zalijeme vínem a necháme ho odpařit. Přidáme mrkev, protlak, bazalku, sůl, pepř a dusíme doměkka (já v multifunkčním hrnci Salente Cuco, program dušení 40 minut). Poté zredukujeme do požadované konzistence.

  2. Hrášek uvaříme v osolené vodě a rozmixujeme s máslem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů