Boloňské ragú a hrášková kaše
Jednoduché lowcarb jídlo, syté a barevné :) Krásný 🌞 den a budu ráda za sledování i zde: @hrisny_lowcarb https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==
- 45m
- 3 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Primal
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 600 g |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 3 kusy |
mrkev | 2 kusy |
víno červené jakostní | 100 ml |
rajský protlak | 100 g |
bazalka čerstvá | 2 snítky |
olivový olej | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
hrášek mražený | 500 g |
sůl | 2 špetky |
máslo čerstvé | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Na oleji orestujeme cibuli a česnek dozlatova, poté i maso, zalijeme vínem a necháme ho odpařit. Přidáme mrkev, protlak, bazalku, sůl, pepř a dusíme doměkka (já v multifunkčním hrnci Salente Cuco, program dušení 40 minut). Poté zredukujeme do požadované konzistence.
-
Hrášek uvaříme v osolené vodě a rozmixujeme s máslem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů