Boloňské ragú a grusetky - LC

Laduš

Pořád jsem nevěděla, jestli mám dát do těsta na grusetky mandlovou mouku nebo psyllium, tak jsem to nakonec namíchala. Nevím, proč jsem je neudělala už dřív. Musím říct, že výsledek mě velmi mile překvapil. A k ragú se tato low carb příloha hodí přímo skvěle. :)

Boloňské ragú a grusetky - LC

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
mozzarella 1 kus
vajíčka 4 kusy
sůl 1 špetka
mandlová mouka 1 lžíce
psylium 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Recept na boloňské ragú jsem na Jídelní plán již dávala, naleznete jej v tomto odkazu: https://www.jidelniplan.cz/recepty/bolonske-ragu-s-cuketovymi-nudlemi-lc

  2. Grusetky: do vyšší nádoby jsem rozklepla vajíčka, natrhala mozzarellu (bez nálevu) a osolila. Vše jsem důkladně do hladka promixovala tyčovým mixérem. Přimíchala jsem mandlovou mouku a psyllium.

  3. Směs jsem vylila na plech s pečícím papírem, aby bylo těsto rovnoměrně rozprostřené. Pečící papír jsem předtím lehce potřela rukou olivovým olejem. Plech jsem vložila do předehřáté trouby a pekla na 180 stupňů 10 minut. Ale ten čas je orientační, každému peče trouba jinak.

  4. Po upečení jsem přendala pečící papír na linku, smotala a nechala chvíli vychladnout. Pak jsem roládku rozmotala, odstranila pečící papír, znovu smotala a nakrájela.

  5. Jídlo mám na talíři posypané najemno nastrouhaným sýrem Grana Padano.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů