Bohatá vegetarian syrová roláda s kúskami vlašských orieškov a olomouckými syrečkami
Syrovej rolády sa báť nemusíte, jej príprava je stokrát ľahšia, ako keď sa pečie jej sladká varianta :) Klasickú šunku alebo salám som nahradila tým vegetariánskym, ktorý dnes už bežne nájdete v každom, dobre zásobovanom obchode, ktorý ponúka aj vegetariánske či vegánske varianty mäsitých výrobkov. Dala som do nej môj obľúbený plesňový syr, a hlavne "voňavučké" :D olomoucké syrečky, k tomu kombinácia orieškov, chrenu.... no mňam :)
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
sýr eidam 30% | 300 g |
pomazánkové máslo | 400 g |
sýr s bílou plísní na povrchu | 125 g |
sýr tvarůžky | 100 g |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) | 120 g |
žlutá paprika | 0,25 kusu |
červená paprika | 0,25 kusu |
křen selský, kořen | 2 lžičky |
ořechy vlašské | 3 hrsti |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Aby sa nám dal syrový blok dobre vaľkať, tak ho dáme na 20 minút spolu s igelitom, v ktorom bol zabalený ( ak ho máte z pultového predaju).
-
Medzitým si vyrobíme nátierku: syry nakrájame nadrobno, rovnako papriku, oriešky nasekáme. Všetky ingrediencie dôkladne zmiešame.
-
Po uvarení dáme syr hneď na vaľkaciu plochu, vyvaľkáme ho a po celej ploche naplníme nátierkou. Najlepšie sa vám bude plniť rukami :) Zatočíme. Vzniknutú roládu zabalíme do papieru na pečenie a dáme aspoň na 3 - 4 hodiny vychladnúť.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů