Bílkový chlebíček

Danula

Bílkový chlebíček

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
vaječný bílek 8 kusů
cukr moučka 180 g
pšeničná mouka hrubá 160 g
máslo čerstvé 70 g
ořechy vlašské 100 g
brusinky sušené 100 g
pomerančová kůra krájená 50 g

Postup přípravy

  1. Bílky ušleháme se špetkou soli do pevného sněhu, pak po částech zašleháváme cukr a pak střídavě mouku a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme ořechy, sušené brusinky a kandovanou pomerančovou kůru a vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na biskupský chlebíček (rozměr dna 28 x 9cm).

  2. Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů