Bílkový chlebíček
- 20m
- 20 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vaječný bílek | 8 kusů |
cukr moučka | 180 g |
pšeničná mouka hrubá | 160 g |
máslo čerstvé | 70 g |
ořechy vlašské | 100 g |
brusinky sušené | 100 g |
pomerančová kůra krájená | 50 g |
Postup přípravy
-
Bílky ušleháme se špetkou soli do pevného sněhu, pak po částech zašleháváme cukr a pak střídavě mouku a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme ořechy, sušené brusinky a kandovanou pomerančovou kůru a vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na biskupský chlebíček (rozměr dna 28 x 9cm).
-
Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů