Když vám zbydou bílky, zkuste tento nízkosacharidový (lowcarb) dezert, lehký a dobrý:)
- 45m
- 10 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
60 g |
60 g |
posekat 120 g |
120 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Ušlehat bílky, promíchat vše suché, opatrně vmíchat sníh. Péct na 160 °C 35-40 min.
Makronutrienty
34%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 633 kJ | 666 kJ |
Kalorická hodnota | 390 kcal | 159 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,3 g
2,66 g |
9,5 g
1,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,33 SVJ | 0,95 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
30,8 g
2,66 g |
12,6 g
1,09 g |
Bílkoviny | 14,3 g | 5,84 g |
Sůl | 0,177 g | 0,072 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů