- 20m
- 20 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
8 kusů |
8 kusů |
180 g |
180 g |
160 g |
160 g |
70 g |
70 g |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
Postup přípravy
-
Bílky ušleháme se špetkou soli do pevného sněhu, pak po částech zašleháváme cukr a pak střídavě mouku a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme ořechy, sušené brusinky a kandovanou pomerančovou kůru a vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy na biskupský chlebíček (rozměr dna 28 x 9cm).
-
Pečeme asi 40 minut na 170 stupňů.
Makronutrienty
69%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 334 kJ | 611 kJ |
Kalorická hodnota | 319 kcal | 146 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
44,9 g
29,7 g |
20,6 g
13,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,49 SVJ | 2,06 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,5 g
4,65 g |
6,19 g
2,13 g |
Bílkoviny | 6,65 g | 3,04 g |
Sůl | 0,137 g | 0,063 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů