Bílá polévka se zelím a koprem

Dáša

Bílá polévka se zelím a koprem

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
cibulka jarní, sečka 20 g
mrkev 30 g
petržel kořenová 60 g
pórek 150 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžička
sůl 0,5 lžičky
smetana na vaření 140 g
rané bílé zelí 150 g
kopr čerstvý, koprová nať 1 hrst
xylitol, cukr březový 0,2 lžičky
ocet kvasný lihový 1 lžička
vejce slepičí střední, m 3 kusy

Postup přípravy

  1. Jarní cibulku, petržel, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Rozehřeje ghí a zeleninu orestujeme. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Polévku rozmixujeme. Přidáme na proužky nakrájené zelí a vaříme, dokud není měkké. Přidáme kopr a smetanu. Necháme projít varem a už jen dochutíme octem a sladidlem. Do polévky dáme vejce natvrdo.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů