Bílá polévka se zelím a koprem
- 40m
- 3 porce
- jednoduché
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibulka jarní, sečka | 20 g |
mrkev | 30 g |
petržel kořenová | 60 g |
pórek | 150 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
sůl | 0,5 lžičky |
smetana na vaření | 140 g |
rané bílé zelí | 150 g |
kopr čerstvý, koprová nať | 1 hrst |
xylitol, cukr březový | 0,2 lžičky |
ocet kvasný lihový | 1 lžička |
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
Postup přípravy
-
Jarní cibulku, petržel, mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Rozehřeje ghí a zeleninu orestujeme. Zalijeme vodou a vaříme do měkka. Polévku rozmixujeme. Přidáme na proužky nakrájené zelí a vaříme, dokud není měkké. Přidáme kopr a smetanu. Necháme projít varem a už jen dochutíme octem a sladidlem. Do polévky dáme vejce natvrdo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů