Bílá houbová omáčka s dušeným hovězím masem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Bílá houbová omáčka s dušeným hovězím masem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
hovězí přední krk 800 g
houby lesní čerstvé, směs 400 g
mléko nízkotučné, odstředěné 500 ml
cibule 1 kus
hladká mouka pšeničná 2 lžíce
vývar masový domácí 500 g
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
kmín mletý 1 lžička

Postup přípravy

  1. Jemně nakrájenou cibuli, vložíme do hrnce, přidáme maso v celku, okořeníme a osolíme, mírně podlijeme vývarem a dusíme až maso změkne. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem

  2. Měkké maso vyjmeme z hrnce a odložíme stranou do tepla. Pokud je v hrnce viditelný vyvařený tuk, tak ho odstraníme.

  3. Do hrnce k omáčce přidáme na kousky nakrájené houby a dusíme asi cca 0,5 hodiny.

  4. V části studeného mléka rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání tímto závarkem zahustíme omáčku. Necháme přejít varem, přilijeme zbylé mléko a opět povaříme Tip Jako příloha se hodí různé druhy knedlíků, široké nudle nebo špecle, případně noky. Délka vaření záleží na tom, jak rychle nám změkne maso a může být velmi rozdílná.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů