Bílá houbová omáčka s dušeným hovězím masem
- 2h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí přední krk | 800 g |
houby lesní čerstvé, směs | 400 g |
mléko nízkotučné, odstředěné | 500 ml |
cibule | 1 kus |
hladká mouka pšeničná | 2 lžíce |
vývar masový domácí | 500 g |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kmín mletý | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Jemně nakrájenou cibuli, vložíme do hrnce, přidáme maso v celku, okořeníme a osolíme, mírně podlijeme vývarem a dusíme až maso změkne. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem
-
Měkké maso vyjmeme z hrnce a odložíme stranou do tepla. Pokud je v hrnce viditelný vyvařený tuk, tak ho odstraníme.
-
Do hrnce k omáčce přidáme na kousky nakrájené houby a dusíme asi cca 0,5 hodiny.
-
V části studeného mléka rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání tímto závarkem zahustíme omáčku. Necháme přejít varem, přilijeme zbylé mléko a opět povaříme Tip Jako příloha se hodí různé druhy knedlíků, široké nudle nebo špecle, případně noky. Délka vaření záleží na tom, jak rychle nám změkne maso a může být velmi rozdílná.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů