- 2h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
800 g |
800 g |
400 g |
400 g |
500 ml |
500 ml |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
500 g |
500 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Jemně nakrájenou cibuli, vložíme do hrnce, přidáme maso v celku, okořeníme a osolíme, mírně podlijeme vývarem a dusíme až maso změkne. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem
-
Měkké maso vyjmeme z hrnce a odložíme stranou do tepla. Pokud je v hrnce viditelný vyvařený tuk, tak ho odstraníme.
-
Do hrnce k omáčce přidáme na kousky nakrájené houby a dusíme asi cca 0,5 hodiny.
-
V části studeného mléka rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání tímto závarkem zahustíme omáčku. Necháme přejít varem, přilijeme zbylé mléko a opět povaříme
Tip
Jako příloha se hodí různé druhy knedlíků, široké nudle nebo špecle, případně noky.
Délka vaření záleží na tom, jak rychle nám změkne maso a může být velmi rozdílná.
Makronutrienty
20%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 362 kJ | 2 086 kJ |
Kalorická hodnota | 86,5 kcal | 499 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,25 g
1,2 g |
18,7 g
6,94 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,325 SVJ | 1,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,26 g
2,21 g |
24,5 g
12,8 g |
Bílkoviny | 8,66 g | 49,9 g |
Sůl | 0,639 g | 3,68 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů