Bílá fazolová polévka s klobásou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Bílá fazolová polévka s klobásou

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
netučný vývar 1 litr
cibule 1 kus
mrkev 1 kus
bobkový list celý sušený 1 kus
klobása 1 kus
fazole bílé sterilované 400 g
mléko nízkotučné, odstředěné 100 ml
hladká mouka pšeničná 0,5 lžíce
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. V uzeném vývaru povaříme jemně nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev a bobkový list. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a konzervu fazolí.

  2. V mléce rozmícháme mouku a za stálého míchání přilijeme do polévky. Pokud je potřeba, dochutíme solí. Necháme cca 5 minut povařit.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů