Bílá fazolová polévka s klobásou
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
netučný vývar | 1 litr |
cibule | 1 kus |
mrkev | 1 kus |
bobkový list celý sušený | 1 kus |
klobása | 1 kus |
fazole bílé sterilované | 400 g |
mléko nízkotučné, odstředěné | 100 ml |
hladká mouka pšeničná | 0,5 lžíce |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
V uzeném vývaru povaříme jemně nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev a bobkový list. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a konzervu fazolí.
-
V mléce rozmícháme mouku a za stálého míchání přilijeme do polévky. Pokud je potřeba, dochutíme solí. Necháme cca 5 minut povařit.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů