- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 litr |
1 litr |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
400 g |
400 g |
100 ml |
100 ml |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
V uzeném vývaru povaříme jemně nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev a bobkový list. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a konzervu fazolí.
-
V mléce rozmícháme mouku a za stálého míchání přilijeme do polévky. Pokud je potřeba, dochutíme solí. Necháme cca 5 minut povařit.
Makronutrienty
51%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 331 kJ | 737 kJ |
Kalorická hodnota | 79,2 kcal | 176 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,18 g
1,27 g |
18,2 g
2,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,818 SVJ | 1,82 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,42 g
1,3 g |
7,62 g
2,9 g |
Bílkoviny | 4,32 g | 9,61 g |
Sůl | 1,2 g | 2,66 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů