Bezlepkový švestkový koláč s tvarohem

Veronika's cuisine

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Bezlepkový švestkový koláč s tvarohem

Postup přípravy

  1. Mouku si prosejeme na vál a uděláme uprostřed ďolíček kam přidáme máslo nakrájené na malé kostičky,vejce. Těsto zpracujeme do hladké koule kterou vložíme do středu formy ve které budeme koláč péct, rukama těsto rozprostřeme po celé formě (průměr 28 cm) a i na okraje. Vložíme minimálně na 30 minut do lednice ztuhnout.

  2. Mezitím si promícháme tvaroh s cukrem, který nalijeme na vychladlé těsto. Švestky promícháme se skořicí a naskládáme na tvarohovou vrstvu.

  3. Z másla, mouky a cukru vypracujeme drobenku kterou posypeme švestky. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 40 minut- hotový koláč poznáme tak, že se tvaroh ve středu koláče zvedá.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte