- 1h:10m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
Náplň | |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
500 g |
500 g |
Drobenka | |
3 lžíce |
3 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Mouku si prosejeme na vál a uděláme uprostřed ďolíček kam přidáme máslo nakrájené na malé kostičky,vejce. Těsto zpracujeme do hladké koule kterou vložíme do středu formy ve které budeme koláč péct, rukama těsto rozprostřeme po celé formě (průměr 28 cm) a i na okraje. Vložíme minimálně na 30 minut do lednice ztuhnout.
-
Mezitím si promícháme tvaroh s cukrem, který nalijeme na vychladlé těsto. Švestky promícháme se skořicí a naskládáme na tvarohovou vrstvu.
-
Z másla, mouky a cukru vypracujeme drobenku kterou posypeme švestky. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 40 minut- hotový koláč poznáme tak, že se tvaroh ve středu koláče zvedá.
Makronutrienty
64%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 866 kJ | 901 kJ |
Kalorická hodnota | 207 kcal | 215 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,9 g
11,6 g |
27 g
12 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,59 SVJ | 2,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,68 g
5,45 g |
10,1 g
5,68 g |
Bílkoviny | 4,69 g | 4,88 g |
Sůl | 0,051 g | 0,053 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů