BEZLEPKOVÝ REBARBOROVÝ KOLÁČ

Vařím k běhu

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

BEZLEPKOVÝ REBARBOROVÝ KOLÁČ

Zdravá variace na klasický kynutý koláč s ovocem :)

Protože je tak moc dobrý dobrý, dělala jsem rovnou dva plechy. Takže pokud chcete upéct jenom jedem, množství surovin dělte dvěma.

Postup přípravy

  1. Kilo rebarbory zbavíme slupky a nakrájíme na centimetr dlouhé kousky. Vložíme ji do hrnce, přidáme pár lžic vody a 10 lžic cukru a 10 minut podusíme (rebarbora vodu pustí sama, proto vody přidáme jen tak málo, aby se nepřipálila, než k tomu stihne dojít).

  2. Hrnek a půl pohankové mouky a hrnek a půl celozrnné pohankové mouky nasypeme do mísy, přidáme 250g tvarohu, 2 vajíčka, 5 lžic cukru a promícháme, postupně přiléváme vodu (množství záleží na „savosti“ mouky) tak, abychom dosáhli hustého těsta. Těsto nalijeme do olejem vymazaných a moukou vysypaných plechů a dáme na 10 minut předpéct.

  3. Mezitím si ušleháme dva tvarohy s 5ti lžícemi cukru. Poté plechy z trouby vyjmeme a těsto potřeme tvarohem. Nakonec přidáme podušenou rebarboru a celé posypeme drobenkou. Dáme přibližně na 20 minut dopéct. Pokud je rebarbora je hodně kyselá, před podáváním ještě pocukrujeme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte