Na bezlepkový mrkvový koláč bez múky Vám nebude treba ani štipku múky. Potrebnú koláčovú konzistenciu nám zabezpečia miesto múky použité mleté vlašské orechy kiss Nahradiť ich môžete akýmikoľvek inými Vami obľúbenými orechmi.
- 2h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
220 g |
220 g |
2 kusy |
2 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
85 g |
85 g |
75 g |
75 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
Na vymazání formy | |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
Krém | |
250 ml |
250 ml |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vlašské orechy pomelieme a mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle ( ako syr ).
V miske zmiešame nastrúhanú mrkvu, olivový olej, rozšľahané vajíčka, datľový sirup a citrónovú šťavu.
V druhej miske zmiešame ostatné suché ingrediencie na prípravu bezlepkového mrkvového koláča bez múky.
Suchú misku zmiešame s mrkvovou. Miešame metličkou, kým sa všetky suroviny nespoja. Cesto je hladké, tekuté.
-
Oválnu formu na koláč vymastíme a vysypeme mletými orechmi.
Do pripravenej formy nalejeme cesto na bezlepkový mrkvový koláč.
Bezlepkový mrkvový koláč bez múky pečieme pri teplote 175°C po dobu 35 minút.
Bezlepkový mrkvový koláč bez múky necháme pred konzumáciou a nanesením kokosovej peny úplne vychladnúť.
Makronutrienty
28%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 533 kJ | 2 111 kJ |
Kalorická hodnota | 366 kcal | 504 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,9 g
9,97 g |
20,5 g
13,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,49 SVJ | 2,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
32,1 g
16,3 g |
44,3 g
22,5 g |
Bílkoviny | 6,32 g | 8,71 g |
Sůl | 0,396 g | 0,546 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů