Bezlepkový mřížkový koláč
Dělala jsem poprvé, dcera se olizovala až za ušima. A po xté se olizovala taky :).
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
bezlepková mouka, univerzální směs | 300 g |
cukr moučka | 80 g |
margarín, s příchutí másla | 125 g |
vejce slepičí velké, l | 1 kus |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový | 1 kus |
mléko polotučné 1,5% tuku | 100 ml |
citronová kůra sušená mletá | 0,5 kusu |
povidla hrušková | 400 g |
rum (originál tuzemský) | 20 g |
Postup přípravy
-
Z uvedených surovin vypracujeme těsto. 2/3 těsta rozválíme na malý plech (asi 25x30 cm) s pečicím papírem.
-
1/3 těsta vyválíme na plát a nakrájíme rádýlkem na pruhy.
-
Těsto na plechu potřeme rumem naředěnými povidy, našikmo po celé ploše a křížem položíme pruhy těsta - mřížka.
-
Pečeme asi 30 minut na 170°stupňů do zrůžovění.
-
Hotový lehce pocukrujeme a těšíme se.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů