Bezlepkový mřížkový koláč

Oli

Dělala jsem poprvé, dcera se olizovala až za ušima. A po xté se olizovala taky :).

Bezlepkový mřížkový koláč

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
bezlepková mouka, univerzální směs 300 g
cukr moučka 80 g
margarín, s příchutí másla 125 g
vejce slepičí velké, l 1 kus
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 1 kus
mléko polotučné 1,5% tuku 100 ml
citronová kůra sušená mletá 0,5 kusu
povidla hrušková 400 g
rum (originál tuzemský) 20 g

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin vypracujeme těsto. 2/3 těsta rozválíme na malý plech (asi 25x30 cm) s pečicím papírem.

  2. 1/3 těsta vyválíme na plát a nakrájíme rádýlkem na pruhy.

  3. Těsto na plechu potřeme rumem naředěnými povidy, našikmo po celé ploše a křížem položíme pruhy těsta - mřížka.

  4. Pečeme asi 30 minut na 170°stupňů do zrůžovění.

  5. Hotový lehce pocukrujeme a těšíme se.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů