Dělala jsem poprvé, dcera se olizovala až za ušima.
A po xté se olizovala taky :).
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
bezlepková mouka, univerzální směs 300 g |
300 g |
80 g |
80 g |
125 g |
125 g |
1 kus |
1 kus |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Náplň | |
400 g |
400 g |
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Z uvedených surovin vypracujeme těsto.
2/3 těsta rozválíme na malý plech (asi 25x30 cm) s pečicím papírem.
-
1/3 těsta vyválíme na plát a nakrájíme rádýlkem na pruhy.
-
Těsto na plechu potřeme rumem naředěnými povidy, našikmo po celé ploše a křížem položíme pruhy těsta - mřížka.
-
Pečeme asi 30 minut na 170°stupňů do zrůžovění.
-
Hotový lehce pocukrujeme a těšíme se.
Makronutrienty
79%
4%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Sacharidy
z toho cukry |
43,4 g
17,8 g |
48,7 g
20 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,34 SVJ | 4,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,19 g
2,4 g |
10,3 g
2,7 g |
Bílkoviny | 2,14 g | 2,4 g |
Sůl | 0,592 g | 0,665 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů