Bezlepkový koláč s tvarohem a mandlovou drobenkou

Alena

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Bezlepkový koláč s tvarohem a mandlovou drobenkou

Venku začíná být zima a já už jsem často u plotny. Nevadí mi to, vaření miluju a jsem vždy ráda, když se podělím svámi o zkušenost.

Tentokrát jsem se pustila do koláče s tvarohem a mandlemi a neměl chybu. Byl hezky vláčný a ještě k tomu zdravý. Skvělý pocit dát si k snídani výborný koláč a bez výčitek.

Postup přípravy

  1. Banány rozmixujeme s kokosovým nápojem a přidáme pohankovou a rýžovou mouku. Potom přidáme kakao, med a prášek do pečiva a 1 žloutek. Z bílků si vyšleháme sníh a přidáme pomalu ke směsi. Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme cca 20-25 minut na 180 stupňů.

    Banány rozmixujeme s kokosovým nápojem a přidáme pohankovou a rýžovou mouku. Potom přidáme kakao, med a prášek do pečiva a 1 žloutek. Z bílků si vyšleháme sníh a přidáme pomalu ke směsi. Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme cca 20-25 minut na 180 stupňů.
  2. Krém : Mezitím si v misce promícháme tvaroh s jogurtem a medem a dáme vychladnout do lednice.

  3. Drobenka: Rozmixované mandle promícháme pečlivě s kokosovým nápojem a kakaem.

  4. Až se nám korpus upeče, necháme vychladnout. Potom na korpus naneseme krém a posypeme mandlovou drobenkou.

    Až se nám korpus upeče, necháme vychladnout. Potom na korpus naneseme krém a posypeme mandlovou drobenkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte