Bezlepkový jáhlový knedlík

Hana Mlavcová

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Bezlepkový jáhlový knedlík

áhlový knedlík je chuťově podobný knedlíku bramborovému. U nás jsme si je oblíbili natolik, že mu před tím bramborovým dáváme často přednost. Jedinou nevýhodou bezlepkových knedlíků je tuhost, hlavně druhý den. Moje maminka však na to vyzrála – část mouky nahradila jáhlovými vločkami. Tím vznikl krásně nadýchaný knedlík, který je po napaření měkký i další den.

Postup přípravy

  1. Jáhly propláchneme vroucí vodou a dáme vařit do 0,5 litru osolené vody. Vaříme asi 20 minut do změknutí. V případě potřeby přidáme trochu vody. Uvařené jáhly necháme zcela vychladnout.

  2. Vychladlé jáhly přendáme do větší mísy, přisypeme jáhlové vločky, kukuřičnou mouku a důkladně prohněteme. Dle potřeby dosolíme. Pokud bude směs stále mokrá, zahustíme trochou rýžové mouky.

  3. Ze směsi tvoříme válečky a vkládáme do vařící, osolené vody. Vaříme 15-20 minut. Uvařené válečky na několika místech propícháme špejlí, aby vyšla pára. Doporučuji knedlíky hned nakrájet, vydrží tak déle měkčí. Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte