Bezlepkové vianočné perníčky sú na neporovnanie od klasických lepkových. Ich vôňa, chuť a mäkkosť je jednoducho neodolateľná
- 45m
- 50 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
120 g |
120 g |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
150 ml |
150 ml |
1 lžička |
1 lžička |
100 g |
100 g |
120 g |
120 g |
160 g |
160 g |
80 g |
80 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
V rajničke zohrejeme cukor, sirup, bezlaktózové maslo, mletú škoricu a zázvor.
Po dosiahnutí bodu varu rajničku odstavíme a vlejeme do kokosového mlieka. Necháme vychladnúť.
-
V samostatnej miske zmiešame všetky ostatné suroviny na prípravu bezlepkových vianočných perníčkov.
Suchú misku zmiešame s tukovou ( cukor, sirup, maslo, …).
Cesto miešame vareškou, kým sa všetky suroviny nespoja a nedosiahneme tuhé, jemne lepkavé a celistvé cesto.
Vymiesené cesto na bezlepkové vianočné perníčky spolu s miskou zabalíme do potravinovej fólie a uložíme do chladničky po dobu 12 hodín ( ak čas predĺžite nič sa nestane práve naopak ).
-
Po uplynutí 12 hodín cesto vyberieme z chladničky a na jemne podsypanej pracovnej doske ( teffová múka ) vyvaľkáme cesto na cca 3 – 4 milimetre. Vykrajujeme perníčky.
Perníčky premiestníme na plech vystretý papierom na pečenie.
Bezlepkové vianočné perníčky pečieme pri teplote 175ºC po dobu 13 minút.
Upečené vianočné perníčky po úplnom vychladnutí skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.
Makronutrienty
89%
5%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 669 kJ | 298 kJ |
Kalorická hodnota | 399 kcal | 71,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
81,1 g
21,3 g |
14,5 g
3,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 8,11 SVJ | 1,45 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,49 g
3,09 g |
0,98 g
0,551 g |
Bílkoviny | 4,29 g | 0,765 g |
Sůl | 0,313 g | 0,056 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů