Mnohostranné využití těchto low carb (nízkosacharidových) tortill, vhodné i pro keto stravování. Jednoduchý recept na low carb tortilly.
- 20m
- 10 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
mouka mandlová z mandlových jader 300 g |
300 g |
vláknina psyllium, jitrocelová 100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
1 hrnek |
1 hrnek |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
V míse smíchejte mandlovou mouku s psylliem a solí. Přidejte vejce a promíchejte v těsto. Nechte chvilku odležet. Poté přilijte vodu, vmíchejte, aby se všechna absorbovala a uhnětejte v těsto.
-
Těsto rozdělte na 10 kuliček o stejné velikosti. Každou kuličko rozválejte válečkem na těsto na tenkou placku pomocí potravinářských folií. Čím tenčí placka, tím křupavější a naopak. Čím silnější placka, tím ohebnější a měkčí.
-
Pánev vystříkněte olejem ve spreji a každou placku opečte z obou stran.
Použijte jako klasickou tortillu.
Makronutrienty
18%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 326 kJ | 1 044 kJ |
Kalorická hodnota | 317 kcal | 250 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,11 g
1,66 g |
6,39 g
1,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,811 SVJ | 0,639 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,6 g
2,35 g |
20,9 g
1,85 g |
Bílkoviny | 9,89 g | 7,79 g |
Sůl | 0,895 g | 0,705 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů