Bezlepkové mini - vánočky

Romana Koulová - Uni-Corn

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Bezlepkové mini - vánočky

Dlouho jsem váhala, zda se pustit do vánočního pečiva, protože s bezlepkovými moukami si není radno zahrávat

Postup přípravy

  1. rozinky si naložíme do rumu a necháme „nabobtnat“ (já nechala přes noc, ale hodinka až dvě

    budou stačit)

  2. smícháme mouku s cukrem, kořením, chia semínky, xantanovou gumou, práškem do pečiva a

    droždím

    poté přidáme teplé mléko (ne horké!), olej, citrónovou šťávu a rozinky a vypracujeme těsto

    těsto necháme 30 minut pod utěrkou na teplejším místě

  3. po 30 minutách si těsto trošku propracujeme a rozdělíme na 5 částí

    na pomoučněném vále vytvarujeme 5 pletýnek (já vždy zatočila jen 2 „ocásky“)

  4. přendáme je na plech vystlaný pečicím papírem, potřeme rozpuštěným kokosovým olejem a

    posypeme mandlemi (oba konce můžeme propíchnout malou špejlí, aby se nerozmotaly při

    pečení)

    přendáme je na plech vystlaný pečicím papírem, potřeme rozpuštěným kokosovým olejem a 
         posypeme mandlemi (oba konce můžeme propíchnout malou špejlí, aby se nerozmotaly při
         pečení)
  5. pečeme nejprve v troubě předehřáté na 200°C 5 minut, poté ztlumíme na 160°C a pečeme ještě

    15 minut (je dobré mít v troubě při pečení nádobku s trochou vody, aby vánočky zůstaly vláčné)

  6. hotové vánočky posypeme moučkovým cukrem

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte