V recepte na bezlepkovú pizzu som nezarábala na kvások ale rovno som zmiešala všetky suroviny na cesto. Preto okrem dlhšej doby odležania cesta je tento recept ideálny popri hoc akej činnosti, ktorú ešte potrebujete stihnúť.
- 20m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
10 g |
10 g |
300 ml |
300 ml |
300 g |
300 g |
200 g |
200 g |
50 g |
50 g |
vláknina psyllium, jitrocelová 20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Do väčšej misky si najskôr zmiešame kvasnice spolu s vlažnou vodou. Potom pridáme všetky ostatné suroviny a vymiesime tuhšie nelepivé cesto.
Cesto zabalíme do potravinovej fólie a na teplom mieste necháme odležať 3 hodiny.
-
Po 3 hodinách cesto rozdelíme na dve časti (2x po 400 gramov) a vyváľkame pizze. Ak chcete pripraviť len. jednu zbytok cesta necháme zabalené vo fólií, pretože rýchlo obschýna.
Bezlepková pizza z ryžovej a kukuričnej múky sa pečie pri teplote 250°C 10 minút.
Makronutrienty
91%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 945 kJ | 1 047 kJ |
Kalorická hodnota | 226 kcal | 250 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
49,8 g
0,742 g |
55,2 g
0,821 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,98 SVJ | 5,52 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,508 g
0,086 g |
0,562 g
0,095 g |
Bílkoviny | 4,52 g | 5 g |
Sůl | 0,707 g | 0,783 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů