Roláda je výtečná a není vůbec složitá na přípravu. Skvěle se bude hodit jako dezert nejen po svátečním obědě.
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
(cca z osmi vajec) 250 g |
250 g |
80 g |
80 g |
50 g |
50 g |
40 g |
40 g |
1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
33% smetany ke šlehání v krabičce 250 g |
250 g |
Postup přípravy
-
Bílky se solí ušleháme do tuhého sněhu. Během šlehání postupně přidáváme sladidlo.
Do vyšlehaných bílků opatrně vmícháme ořechové mouky.
Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.
Vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme 10 - 15 minut do světle růžova.
-
Po upečení roládu i s pečícím papírem zlehka stočíme. Až vychladne, sloupneme opatrně pečící papír. Ze smetany vyšleháme šlehačku a rozetřeme ji rovnoměrně na plát. Poté roládu stočíme a dáme vychladit do ledničky.
Makronutrienty
18%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 075 kJ | 601 kJ |
Kalorická hodnota | 257 kcal | 144 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,77 g
2,07 g |
3,78 g
1,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,677 SVJ | 0,378 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,3 g
8,49 g |
13 g
4,74 g |
Bílkoviny | 8,53 g | 4,77 g |
Sůl | 0,358 g | 0,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů