Bezé ořechová roláda se šlehačkou - LC

Laduš

Bezé ořechová roláda se šlehačkou - LC

Roláda je výtečná a není vůbec složitá na přípravu. Skvěle se bude hodit jako dezert nejen po svátečním obědě.

Postup přípravy

  1. Bílky se solí ušleháme do tuhého sněhu. Během šlehání postupně přidáváme sladidlo.

    Do vyšlehaných bílků opatrně vmícháme ořechové mouky.

    Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem.

    Vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme 10 - 15 minut do světle růžova.

  2. Po upečení roládu i s pečícím papírem zlehka stočíme. Až vychladne, sloupneme opatrně pečící papír. Ze smetany vyšleháme šlehačku a rozetřeme ji rovnoměrně na plát. Poté roládu stočíme a dáme vychladit do ledničky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte