Bezé ořechová roláda se šlehačkou - LC

Laduš

Roláda je výtečná a není vůbec složitá na přípravu. Skvěle se bude hodit jako dezert nejen po svátečním obědě.

Bezé ořechová roláda se šlehačkou - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vaječný bílek 250 g
mandlová mouka 80 g
ořechy vlašské mleté 50 g
erythritol, sukrin 40 g
sůl 1 špetka
smetana ke šlehání, šlehačka 250 g

Postup přípravy

  1. Bílky se solí ušleháme do tuhého sněhu. Během šlehání postupně přidáváme sladidlo. Do vyšlehaných bílků opatrně vmícháme ořechové mouky. Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme 10 - 15 minut do světle růžova.

  2. Po upečení roládu i s pečícím papírem zlehka stočíme. Až vychladne, sloupneme opatrně pečící papír. Ze smetany vyšleháme šlehačku a rozetřeme ji rovnoměrně na plát. Poté roládu stočíme a dáme vychladit do ledničky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů