Bezé ořechová roláda se šlehačkou - LC
Roláda je výtečná a není vůbec složitá na přípravu. Skvěle se bude hodit jako dezert nejen po svátečním obědě.
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Pečení
- Primal
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vaječný bílek | 250 g |
mandlová mouka | 80 g |
ořechy vlašské mleté | 50 g |
erythritol, sukrin | 40 g |
sůl | 1 špetka |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 g |
Postup přípravy
-
Bílky se solí ušleháme do tuhého sněhu. Během šlehání postupně přidáváme sladidlo. Do vyšlehaných bílků opatrně vmícháme ořechové mouky. Vzniklou směs rovnoměrně rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů a pečeme 10 - 15 minut do světle růžova.
-
Po upečení roládu i s pečícím papírem zlehka stočíme. Až vychladne, sloupneme opatrně pečící papír. Ze smetany vyšleháme šlehačku a rozetřeme ji rovnoměrně na plát. Poté roládu stočíme a dáme vychladit do ledničky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů