Beránek - LC

K Velikonocům beránek neodmyslitelně patří - nízkosacharidový může být stejně dobrý a krásný...když to umíte jako Jozef Kabát, děkujeme :)

Beránek - LC

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
tavroh tučný 250 g
zakysaná smetana 190 g
mandlová mouka 200 g
mouka kokosová 100 g
erythritol, sukrin 60 g
máslo čerstvé 80 g
mrkev 100 g
vejce slepičí velké, l 4 kusy
citronová šťáva, čerstvá 4 lžíce
vanilkový extrakt 1 lžička
guma xantanová 1 lžička
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky
sůl 1 špetka
erythritol, sukrin 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Vyšlehal jsem žloutky, jogurt, zakysanku, citrónovou šťávu, vanilkové aroma. Nakonec ještě najemno nastrouhanou mrkev a změklé máslo. Vedle v míse smíchal mouky, erythriitol, PDP, gumu (nemusí být) a vysypal a zašlehal do tvarohové směsi. V další míse vyšlehal bílky se špetkou solí do sněhu a do těsta pomalu vmíchal. Těsto přendal do silikonové formy a pekl 60 minut na 180 °C.

  2. Je uvnitř vláčný, tvarohový, lehce vlhký. Někdo to nemá rád, ale já od malička miloval, když se mamce srazila vánočka, bábovka, mazanec a nakonec i beránek. A to je přesně ta konzistence uvnitř. Takže pro mě bomba a není vůbec suchý.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů