Beránek - LC
K Velikonocům beránek neodmyslitelně patří - nízkosacharidový může být stejně dobrý a krásný...když to umíte jako Jozef Kabát, děkujeme :)
- 1h:15m
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
tavroh tučný | 250 g |
zakysaná smetana | 190 g |
mandlová mouka | 200 g |
mouka kokosová | 100 g |
erythritol, sukrin | 60 g |
máslo čerstvé | 80 g |
mrkev | 100 g |
vejce slepičí velké, l | 4 kusy |
citronová šťáva, čerstvá | 4 lžíce |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
guma xantanová | 1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 2 lžičky |
sůl | 1 špetka |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vyšlehal jsem žloutky, jogurt, zakysanku, citrónovou šťávu, vanilkové aroma. Nakonec ještě najemno nastrouhanou mrkev a změklé máslo. Vedle v míse smíchal mouky, erythriitol, PDP, gumu (nemusí být) a vysypal a zašlehal do tvarohové směsi. V další míse vyšlehal bílky se špetkou solí do sněhu a do těsta pomalu vmíchal. Těsto přendal do silikonové formy a pekl 60 minut na 180 °C.
-
Je uvnitř vláčný, tvarohový, lehce vlhký. Někdo to nemá rád, ale já od malička miloval, když se mamce srazila vánočka, bábovka, mazanec a nakonec i beránek. A to je přesně ta konzistence uvnitř. Takže pro mě bomba a není vůbec suchý.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů