K Velikonocům beránek neodmyslitelně patří - nízkosacharidový může být stejně dobrý a krásný...když to umíte jako Jozef Kabát, děkujeme :)
- 1h:15m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
190 g |
190 g |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
60 g |
60 g |
80 g |
80 g |
100 g |
100 g |
4 kusy |
4 kusy |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
moučkový na pocukrování 2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Vyšlehal jsem žloutky, jogurt, zakysanku, citrónovou šťávu, vanilkové aroma. Nakonec ještě najemno nastrouhanou mrkev a změklé máslo. Vedle v míse smíchal mouky, erythriitol, PDP, gumu (nemusí být) a vysypal a zašlehal do tvarohové směsi. V další míse vyšlehal bílky se špetkou solí do sněhu a do těsta pomalu vmíchal. Těsto přendal do silikonové formy a pekl 60 minut na 180 °C.
-
Je uvnitř vláčný, tvarohový, lehce vlhký. Někdo to nemá rád, ale já od malička miloval, když se mamce srazila vánočka, bábovka, mazanec a nakonec i beránek. A to je přesně ta konzistence uvnitř. Takže pro mě bomba a není vůbec suchý.
Makronutrienty
23%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 203 kJ | 1 574 kJ |
Kalorická hodnota | 287 kcal | 376 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,2 g
2,92 g |
13,3 g
3,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,02 SVJ | 1,33 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,9 g
7,63 g |
31,3 g
9,98 g |
Bílkoviny | 9,96 g | 13 g |
Sůl | 0,354 g | 0,464 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů