Beleše - LC

Laduš

Beleše - LC 2 další fotky

Moje babička dělávala beleše ze sladkého kynutého těsta, pekly se nasucho na pánvi. Tak tohle nejsou ony. 😁 Toto je low carb varianta z jiných ingrediencí a pečou se v troubě. Někdo jim říká lívance, ale mně vzhledově připomínají spíš ty beleše, tak jim tak říkám. :)

Jelikož v nich není žádné sladidlo, jsou chuťově neutrální a můžete je jíst jak nasladko, tak i naslano. Třeba si je obložit jako chlebíčky.

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience důkladně smícháme a necháme odstát cca půl hodiny. Na plech na pečící papír uděláme lžící 9 hromádek. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C 25 minut, pak otočíme a pečeme ještě 5 minut.

  2. Dva jsem si dala jako sladkou tečku po jídle, i když to vlastně až tak sladké nebylo. Ovšem chuťové buňky byly maximálně uspokojeny. Jeden jsem si dala se 100% arašídovým máslem (bez soli a cukru), domácím jahodovým low carb džemem vlastní výroby a několika mandlovými lupínky. Druhý mám s džemem, tvarohem a troškou hořké čokolády.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte